Willem Dierks - Curriculum Vitae

Biografie:

Mijn naam is Willem Dierks, geboren op 21 augustus 1950 te Nieuwenhagen (het huidige Landgraaf), opgegroeid in de jaren 50 als jongste telg in een mijnwerkersgezin met 3 oudere broers, waarin moeder al heel vroeg weduwe werd, doordat vader reeds op jonge leeftijd overleed. In een toen der tijd gezellige volksbuurt, een buurt waarin iedere oudere werkzaam was in de steenkolenmijnen en alle mensen het niet erg ruim hadden op financieel gebied, maar zich onder elkaar altijd hielpen, hetgeen in de huidige maatschappij bijna niet meer voor te stellen is! In deze tijd bleek, hoe hechter de sociale cohesie, hoe groter de solidariteit in een gemeenschap! En ik mag gerust zeggen dat ik hier erg trots op ben om in deze omgeving opgegroeid te zijn en een prachtige jeugd heb gehad.

In 1976 heb ik mijn geboorteplaats Nieuwenhagen verlaten en ging ik wonen in gemeente Veld-hoven (Noord Brabant) en trad als beveiligingsfunctionaris in dienst bij de Nederlandse Philips Bedrijven te Eindhoven. In 1984 werd ik overgeplaatst naar de Philips vestiging in Sittard en verhuisde ik vanuit Noord Brabant naar Sittard, waar ik tot op heden woon en leef.

Na bijna 36 jaar in Philips dienst, kon ik begin 2009 met een vertrekregeling de NV Philips Bedrijven verlaten om met vervroegd pensioen te gaan. Ik vond mij zelf met 58 jaar nog te jong om thuis achter de geraniums te gaan zitten en kreeg de kans geboden om bij een gerenommeerde beveiligingsorganisatie weer aan de slag te gaan, deze kans heb ik met beiden handen aangenomen. Deze firma heeft dan ook aangetoond dat men oudere niet aan de kant laat staan en waarvoor ik deze dankbaar ben. Momenteel ben ik werkzaam als Service Manager in de Retail branche.

Na een lange loopbaan in de beveiligingssector heb ik mij als doel gesteld nu via de politiek mij in zetten voor een betere en vooral veiligere maatschappij, waarin iedere Limburger zich prettig voelt.

Wat is er mooier om voor mensen en met mensen de belangen van de burgers in onze mooie provincie Limburg te mogen behartigen.
Als politieke nieuwkomer wil ik mij met hart en ziel inzetten voor het algemeen belang in onze samenleving en vooral voor die burgers die op 2 maart 2011 hun stem en daarmee hun vertrouwen aan mij schonken. Het is voor mij dan ook een uitdaging om de komende jaren een bijdrage te mogen leveren aan een gezonde en vooral leefbare provincie Limburg.

Opleiding:

LTS
Vakdiploma Beveiligingsbeambte
Diverse certificaten in de beveiligingsbranche

Arbeidsverleden:

2009 - heden Medewerker Security

1983 - 2008  Beveiligingsbeambte

2005 - 2008  Lid van de Ondernemingsraad (secretaris)

1980 - 1983  Diensthonden geleider Bedrijfsbeveiliging

1978 - 1980  Beveiligingsbeambte

1974 - 1978  Operator Delay Line Systems

1972 - 1974  Operator Uni Royal Aken (BRD)

1970 - 1972  Militaire Dienstplicht

1967 - 1970  Operator Uni Royal Fabrieken Aken (BRD)

PVV-functies:

Statenlid Limburgs Parlement

Lid van de Commissie:

Cultuur, Welzijn & Leefbaarheid