Schriftelijke vragen inzake Provinciaal Platform Diversiteit

Geachte College van GS,

Op 13 februari jl. is een bijeenkomst geweest van het Provinciaal Platform Diversiteit (PPD) op het Gouvernement. In de bijlage treft u de uitnodiging die voorafgaand aan deze bijeenkomst is verspreid.

Dit brengt ons tot de volgende vragen:

1) Wat is de subsidie die de PPD ontvangt van de Provincie Limburg?

2) Op welke programma’s wordt dit geboekt?

3) Welke doelstellingen kent de PPD?

4) Kan het College van GS aangeven welke activiteiten er door de PPD zijn ondernomen in het afgelopen jaar?

5) Op welke wijze toets het College van GS of de subsidie die is versterkt ook wordt ingezet voor deze doelstellingen?

6) Graag ontvangen wij alle correspondentie tussen de PPD en de Provincie Limburg in 2018 en 2019

7) Zijn er besprekingen geweest tussen de PPD en ambtenaren van de Provincie of gedeputeerden? Zo ja, wie en gaarne gespreksverslagen verstrekken.

8) Klopt het dat de heer Koopmans (lijsttrekker CDA) de PPD groep heeft ontvangen op 13 februari jl.?

9) Is het College ervan op de hoogte dat de voorzitter Aissa Meziani van de PPD een prominente plek op de CDA verkiezingslijst heeft?

10) Is het College van GS het met ons eens dat dit deze bijeenkomst van de PPD eigenlijk een CDA- campagnebijeenkomst op kosten van de belastingbetaler is?

11) Is het College van GS bereid om te onderzoeken of de doelstellingen en de activiteiten van de PPD kunnen worden ondergebracht onder een andere reeds gesubsidieerde organisatie?

12) Kan worden aangegeven wat de kosten voor de Provincie zijn geweest voor deze bijeenkomst, bijvoorbeeld lunch.


Robert Housmans - PVV
Jos van Rey - Volkspartij Limburg

BIJLAGE

PPD nodigt uit; ga met ons mee naar het Gouvernement!

Altijd al willen weten hoe ons provinciehuis er van binnen uitziet? Nieuwsgierig naar wie onze provincie bestuurt en over welke onderwerpen er wordt gesproken?

Op woensdag 13 februari brengen we een bezoek aan het Gouvernement in Maastricht. We nodigen u van harte uit om met ons mee te gaan en meer te weten te komen over het provinciehuis van Limburg.

Aissa Meziani zal de ontvangst verzorgen en u onder het genot van een kop koffie of thee en een stuk vlaai bijpraten over de taken van de Provincie en actuele politieke zaken. Een gids neemt u mee door het gebouw en zal u allerlei interessante weetjes over het Gouvernement vertellen.

Om 08.45 uur komen we bij elkaar op de parkeerplaats moskee alhouda venlo. We vertrekken om 09.00 uur vanaf de Tegelseweg 65 te Venlo. Rond 14 uur bent u weer terug in Venlo.

Aanmelden kan tot en met 11 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Let op, vol is vol! Wij hopen op een grote opkomst!

Programma:
geboekt:
10.00 aankomst hoofdingang
10.15-10.45 koffie + vlaai
10.45-12.15 rondleiding
12.15 lunch in Statenrestaurant -> L1 lunch Aissa Meziani


Aissa Meziani